Επόμενο φεστιβάλ
  • 00

    days

  • 00

    hours

  • 00

    minutes

  • 00

    seconds

2721024590

asin_kal@otenet.gr

Επόμενο φεστιβάλ

  • 00

    days

  • 00

    hours

  • 00

    minutes

  • 00

    seconds

Workshop 2018

Γευστικό Πάντρεμα (Food Pairing) εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων – φαγητών.

 

Χρόνος:
Κυριακή 18 Μαρτίου, ώρα 13.00 – 14.40

Περιγραφή:
Ο κατάλληλος συνδυασμός του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου με τις αντίστοιχες τροφές μπορεί να «απογειώσει» μια συνταγή, μα και ένας λάθος συνδυασμός είναι ικανός να την υποβιβάσει. Για αυτό είναι σημαντικό οι ελαιοπαραγωγοί, οι τυποποιητές, οι μάγειρες, αλλά και οι επαγγελματίες της εστίασης να ακολουθούν πιστά τους βασικούς κανόνες της μεθόδου του food pairing.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης
• Εισήγηση για το γευστικό πάντρεμα εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων με φαγητό. Κανόνες και παραδείγματα ταιριάσματος ελαιολάδων διαφορετικών προφίλ με τις αντίστοιχες κατηγορίες τροφών με προβολή εκπαιδευτικού υλικού (powerpoint).
• Γευσιγνωσία διαφορετικών ελαιολάδων και ανάλυση των γευστικών και αρωματικών τους χαρακτηριστικών.
• Γευστική δοκιμή 2 διαφορετικών συνταγών και οι συνδυασμοί τους με αντίστοιχα ελαιόλαδα με συζήτηση για τα επιμέρους ταιριάσματα.

Εισηγητές:
Κώστας Τσορώνης: Σύμβουλος παραγωγής και ποιότητας ελαιολάδου, Πιστοποιημένος γευσιγνώστης ελαιολάδου
Παναγιώτης «Γαστροναύτης» Παπανικολόπουλος: Δημοσιογράφος γεύσης, γαστρονομικός σύμβουλος

Δηλώσεις συμμετοχής:
θα γίνονται στο αντίστοιχο περίπτερο της έκθεσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Contact us
Hide Buttons